22 Eylül 2011 Perşembe

İtalyan Panzanella-Köy Usulü Ekmek Salatası


"Panzanella salatası" Floransa'ya özgü bir tariftir. Parçalanmış bayat ekmek parçaları, tuzla ovulmuş soğan halkaları, domates, sirke ve zeytinyağı ile hazırlanır.



    Malzemeler:

    250gr bayatlamış köy ekmeği, kalınca doğranmış
    1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
    4 yemek kaşığı sızma zeytin yağı
    1 tatlı kaşığı limon suyu
    1 kırmızı soğan, ince halkalar şeklinde doğranmış
    1 salatalık, dilimlenmiş
    225gr domates
    150gr siyah zeytin
    20 fesleğen yaprağı
    tuz
    karabiber



   Yapılışı:
    
   Bir  tatlı kaşığı sirke eklenmiş su dolu bir kaba ekmekleri batırın ve yumuşayana kadar bekletin.Elinizle ekmeklerin suyunu sıkın ve  kağıt peçeteyle    fazla suyunu alın.
   Zeytinlerin çekirdeklerini ayıklayın.
   Soğanı ince halkalar şeklinde doğrayıp biraz tuz ve sirkeyle ovalayıp bir kenarda 10 dakika bekletin. 
   Domatesleri ve salatalıkları dilimleyin.
   Geniş ve yüksekçe bir çanakta domatesleri, salatalıkları, ovulmuş soğanları, zeytinleri, elinizle yırttığınız fesleğenleri ve ekmekleri toplayın.
   Zeytinyağı ve sirkeyi bir kasede çırpın. Tuz, biber ekleyin.
   Sosu salata malzemelerine dökün ve iyice harmanlayın.
   Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder